Nuket:


    Milla
   

Suomen nukkeyhdistys ry:n tekstiilinukke-sarjan voittajatyöni vuodelta 2004 - Milla. Milla-nukke on samalla myös käsi-/tarinanukke. Eli ammatti heijastuu myös harrastuksiin ja päinvastoin. Kooltaan Milla on noin 50 cm pitkä. Millan kaava oli yhdistelmä viidestä erilaisesta mollamaijasta. Kaavojen mukaan tehdyt koeversiot lahjoitin joululahjoiksi Pelastusarmeijan kautta. Millan kanssa samaan kuvaan päässyt Wilma on tehty aiemmin kansalaisopiston kurssilla. Näin olivat nuket vieneet voiton nalleista...

       

                    

   Jouluseimi

Sukkatrikoosta tehtyjen hahmojen "oppiäitinä" on ollut hyvä ystäväni Raija Takala.  Hänelle kiitokset myös näiden kuvien kautta.
 


   Lumikuningatar

Lumikuningatarta posti ei koskaan saanut vietyä nukkekilpailuun 2005,vaan palautti lähettäjälle.  Lumikuningatar on tehty puukauhasta ja kädet ovat liikuteltavat keppien avulla.  Puukauhan ympärille on muotoiltu pää ja vartalo useammasta kangaskaistaleesta. Sillä voi siis  esittää nukketeatteria.


   Rusettityttö

Yksi marttanukke-reproistani vuodelta  2002 - Rusettityttö. Tein marttanukkereproja useamman tuona kesänä Kankaanpään opiston kesäkurssilla. Rusettityttö jäi itselle ja muut menivät lahjoiksi. Mm. anopille kiitoksena lastenhoidosta kurssin aikana vein mennessäni Pipsa-repron.


   Tarinanukke

Tarinanukke, jonka lahjoitin nukketeatteri Valkovillalle. Tein sen heidän opastuksellaan tarinanukkekurssilla Vivamossa. Tarinanukke ehti säikäyttää minulla ollesani monta ihmistä. Olihan sillä mittaa noin 130 cm.  Nukenpää on ihmisen pään kokoinen ja vaatetuksena kirpputorilta ostetut vaatteet.


  Ruipelotonttu

Tämän styrox-pallovartalon ympärille huovutin ruipelotontun 2006. Ruipelotonttu oli samalla marionetti. Näitä marionetteja tekivät myös oppilaani tuona syksynä osana "Marionetit animaatioiden maailmassa kokonaisuutta".  Teimme myös enkeleitä samalla idealla, tosin enkeleille emme laittaneet jalkanaruja.

 
       Ilmainen www-laskuri