Nukkekodit ja roomboxit:

Leikki on lapsen työtä, jonka avulla lapsi harjoittelee tulevaisuudessa tarvitsemiaan taitoja varten. Hmmm... Mitähän nukkekodit ovat aikuisille? Ehkäpä niissä toteutamme unelmiamme ja haaveitamme. Ilman unelmia ihminen köyhtyy, niinpä voisikin sanoa nukkekotiharrastajien olevan rikkaita. Me jaksamme unelmoida ja toteuttaa haaveitamme - minikoossa.

Kuten niin moni muukin aikuinen nukkekodin harrastaja, en minäkään pienenä saanut sitä haluamaani nukkekotia. Sain kyllä isukan tekemän navetan leikkilehmilleni... Taloa taisin yrittää tehdä pahvista...

Joidenkin haaveiden toteutuminen kestää ja niinpä joulukuussa 2006 tilasin Aurinkoinen I -nukkekotipaketin Gepettolta. Ohjeiden mukaan teippasin sen kasaan nähdäkseni, mitä olen tekemässä:Sen jälkeen pohjamaalasin kaikki levyt gessolla. Siitä pääsinkin jatkamaan uraani sisustussuunnittelijana. Tapettien valinta oli haastavaa. Alusta asti tiesin, etten pyri tekemään minkään erityisen aikakauden nukkekotia. Halusin ja haluan vieläkin yhdistellä sopivasti uutta ja vanhaa, perittyä ja juuri ostettua. Ohjenuoranani pidän sitä, ettei nukkekoti saa olla varasto, vaan harmoninen kokonaisuus. Tapetointivaiheen jälkeen liimasin talon kasaan. Ai niin, sitä ennen käsittelin kivijalan siihen tarkoitukseen tehdyllä aineella. Aine vaikutti jollakin tapaa hiekan, laastin ja maalin sekoitukselta...

 

Aikomuksenani ei ollut sähköistää nukkekotia, mutta... Syksyn pimentessä 2007 ajatus olikin jo muuttunut:

 

Nukkekotini elää koko ajan ja kalusteet etsivät lopullista paikkaansa. Muutama kaluste tosin on alusta saakka löytänyt oman vakipaikkansa.


       
      huhtikuu 2007                           syyskuu 2007

     
                       marraskuu 2008


Nukkekodin asukkaita olen hankkinut vähitellen, lähinnä Heidi Ott-nukkeja. Vaatteita en ole vielä niille ehtinyt tehdä. Tavoitteena on, että kesällä 2008 lomailisin minipukuompelijana. Nukkekodin asukkaat ovat odotelleet lopullista sijoitustaan. Joulukuussa 2008 nukkekodissa on isovanhemmat, vanhemmat ja seitsemän lasta. Näiden lisäksi kotieläiminä neljä koiraa ja kaksi kissaa.
Katsoessasi alla olevia kuvia tarkemmin huomaat, että keittiöstä ja kylpyhuoneesta löytyvät "toimivat" kodinkoneet - pitävät siis ääntä ja myös surisevat. Pientä muutosta nukkekodissa tapahtuu kuukausittain. Näyttää siltä, että ensimmäisessä nukkekodissani eletään ainaista joulua ensimmäisen kesän kadottua muistojen joukkoon.
Tuoreempia kuvia lisään vähitellen...

    
 
                                                                         

    

     

     

    

      


     Nukkis2

     Roomboxit  

     Minijutut